de gevleugelde bode
Historie de gevleugelde bode

De vereniging bestaat al sinds 1930. Toen zijn er twee verenigingen bij elkaar gegaan, 1 in Streefkerk en 1 in Groot-Ammers. Het was een grote vereniging met leden uit Nieuwpoort, Langerak, Nieuw-lekkerland en langs de Graaf. Er waren veel leden maar de liefhebbers speelden maar met een stuk of 4 duiven. Er waren in die tijd in totaal een stuk of 10 vluchten. De vereniging werd in die tijd ook lid van de NBvZ.

Tijdens de oorlog die toen aanbrak moesten de duivenliefhebbers hun duiven opruimen. zodra de oorlog voorbij was in 1945 konden er weer duiven gehouden worden. Daardoor was er in 1946 al weer een vluchtprogramma van de NBvZ met maar liefst 16 vluchten. De verste afstand van de ouden duiven was ST Denis 345 km, voor de jonge duiven was dit Chimay 209km.

Toen der tijd had niet iedere liefhebber een klok zoals nu, nee dat ging heel anders. Er waren een paar klokken en als je duif er was moest je met het ringetje snel op de fiets of een stukkie rennen naar de dichtsbijzijnde klok. In die tijd was een goede conditie geen overbodige luxe. Dat gold ook voor het inmanden van de duiven. tegenwoordig worden ze netjes opgehaald maar toen moesten ze de duiven nog zelf wegbrengen. Ze gingnen met een bakfiets vol manden naar Alblasserdam. Bij de middelweg aangekomen moesten alle manden eerst uit de bak en één voor één over de brug daarna de fiets over de brug. Dat was een hele klus.

De uitslagen werden uitgerekend en opgeschreven, er was in die tijd nog geen computer. Op maandag werden de uitslagen opgehangen 1 in Streefkerk en 1 in Groot-Ammers. De liefhebbers waren het een beetje beu om iedere week in aparte gemeentes in te manden ze wilden meer een eenheid van de vereniging maken. Dus op zoek naar een geschikte locatie, die vonden zij in het onderhuis van een café van Jan Stuurman op Bergstoep. Daar is de vereniging tot 1958 gebleven. Vanaf die tijd hadden ze een eigen clubgebouw op bergstoep bij B den Toom.                                

De vereniging werd steeds professioneler, de vereniging kreeg een NATinkorfcentrum en ging ZLU spelen. Alles liep goed totdat het gebouw ging scheuren. Er moest uitgekeken worden naar een andere plaats. Die plek werd gevonden bij Leen de Vries aan de Bergstoep. De eerste paal werd geslagen door W Janse en de eerste steen werd gelegd door F Stout, twee oud leden. Het is een mooi gebouw geworden waar ook een ringleiding is aangelegd voor slechthorende.

                                        

Inmiddels bestaat de vereniging al ruim 80 jaar.

 

             

 

Reacties

Pagina345
adidas ultra boost op 22-08-2018 01:42
There are some interesting time limits in this article but I don抰 know if I see all of them heart to heart. There's some validity but I'll take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we wish more! Added to FeedBurner as well
stephen curry shoes op 22-08-2018 12:16
Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So good to search out somebody with some original ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is one thing that is needed on the web, someone with just a little originality. useful job for bringing something new to the web!
kobe 11 op 22-08-2018 17:27
Your home is valueble for me. Thanks!?
Thanks so much for providing individuals with a very breathtaking chance to read critical reviews from this web site. It's always so useful and also jam-packed with a good time for me personally and my office mates to search your web site the equivalent of 3 times in 7 days to see the newest secrets you have got. And definitely, I am actually contented concerning the impressive secrets you give. Some 4 facts in this post are unquestionably the finest I've ever had.
yeezy boost op 22-08-2018 18:59
I wanted to send you the tiny observation in order to give thanks as before with the nice solutions you've provided in this article. It was so pretty open-handed with people like you to allow unreservedly what many individuals would've supplied as an e-book in making some dough for their own end, particularly given that you might have tried it if you ever desired. The concepts in addition served like a good way to know that most people have a similar keenness just like mine to realize somewhat more with regards to this matter. I'm certain there are many more enjoyable occasions ahead for folks who scan through your blog.
yeezy shoes op 22-08-2018 22:40
I intended to post you the tiny observation to say thank you yet again for those precious concepts you have featured above. This is strangely open-handed of you to give unhampered what exactly many individuals could possibly have sold as an electronic book to generate some money on their own, most importantly considering the fact that you could have done it in the event you wanted. These good ideas additionally served to be a easy way to be sure that many people have the same interest just as mine to figure out a great deal more with respect to this matter. I think there are numerous more fun times in the future for many who view your site.
nfl store op 23-08-2018 01:35
There are some interesting time limits in this article but I don抰 know if I see all of them middle to heart. There may be some validity but I'll take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we wish more! Added to FeedBurner as well
off white clothing op 23-08-2018 05:25
This web site can be a stroll-through for all the data you wished about this and didn抰 know who to ask. Glimpse here, and you抣l definitely discover it.
cai123 op 23-08-2018 09:20

cai123 08.23 dansko shoespandora charms outletmoncler outletair jordansconverse shoessupra for salemarlins jerseysdiscount oakley sunglasseskate spade bagsralph lauren ukmoncler jacketsconverse outletcoach factory outlet onlinered bottom heelsysl outletpandora jewelry outletbirkenstock saletimberland outletkate spade handbagscheap jordan shoeskate spade pursesralph lauren outlet onlinecanada gooselongchamp outletmonclercanada goose coatscoach outlet canadaindians jerseyscoach outlet onlinemichael kors outlet onlinefred perry polo shirtsnew balance outletcanada goose salerolex replica watchesmoncler coatsmbtmichael kors outlet onlinefitflops salenike outlet onlinemichael kors outlet clearancelongchampdr martenscheap air jordansmets jerseysbraves jerseyskate spade handbagshermes outletjimmy chooadidas outletadidas yeezy boostbirkin handbagscolumbia outletrangers jerseyugg bootsmariners jerseysmichael korspolo ralph laurenpandora charmscoach outlet onlinevans outletadidas campus shoeslouis vuitton factory outletbirkenstock outlet onlinevalentino outletpandora charmscoach outlet onlinepolo ralph lauren outlet onlinedevil rays jerseyscanada goose jacketsralph lauren salecoach factory outlet onlineadidas superstar shoespandora charms outletfitflop shoesnike huarache shoesadidas yeezycheap jordan shoespandora charmscanada goose jacketbasketball shoescoach factory outlet onlinenike zoompandora charms outletnike outlet onlinecanada goose jacketsfitflops sale clearancenike tessenyeezy shoestimberland shoesecco shoes for womenvans outlet storeugg outlet onlinenike outlet storenike shoes outletpg 2 shoesorioles jerseysadidas shoesair max 1pandora jewelrytory burch outlet onlinehermes bagecco outletcanada goose salehermes bagsair max 87michael kors outletcoach outlet store onlinecheap oakley sunglassescoach factory outletmichael kors outlet storecheap jordans free shippingcoach factory outletcoach outlet onlinenorth face jacketscanada goose outlet storenike shoescheap air maxdr martens bootsadidas outlet onlinereebok outletadidas originalscoach outlet canadacoach factory outlet onlinetory burch outlet storelouboutin shoescoach outlet store onlineadidas yeezy boostjordanscoach factory outlet onlinecheap jordan shoescartier watchespandora jewelrypandora jewelrypolo ralph lauren outlet onlinedodgers jerseyscheap nike shoesfake rolexdiamondbacks jerseysralph lauren outlet onlinekyrie 4durant shoesadidas nmd r1adidas nmd r1michael kors outlet clearancepandora outletpadres jerseyswhite sox jerseysugg canadacoach outlet onlinefendi handbagsadidas nmd r1pandora jewelry outletpandora charms outletchristian louboutin salediscount oakley sunglassesralph lauren outlet onlinenike sneakersadidas outlet storecheap ray ban sunglassesugg outlet onlinenike sneakersbirkenstock shoes outletmulberrynfl jerseyssalvatore ferragamo shoescoach outlet onlinecoach outlet onlinepolo ralph lauren outletdiscount oakley sunglassescanadian goose jacketugg outlet storemoncler outlet onlinekate spade outlet onlinecoach factory outlet onlinerolex replica watches for salecoach outlet onlinenike outletuggs outletpandora outlet storeferragamo outletnike zoom shoesrolex replica watchesyeezy boost 350coach outlet store online clearanceugg outletkate spade outlet onlineair max shoeskate spade outletcoach factory outletasics outlet storepandora charms outletnike outlet store onlinecoach outlet store onlinelongchamp outlet onlinemichael kors outlettimberland outletcoach outlet store onlineadidas storekate spade handbagsmichael kors outlet onlinekate spade handbagnike cortez classicabercrombie kidscoach outletcoach outlet onlinecanada goose jacketsnike running shoestory burch handbagsmoncler coatscanadian gooseoakley sunglasses outletfred perry outletadidas nmd runnersupreme shirtsdr martens bootsadidas yeezyyeezy boost 350coach factory outlet onlinecheap oakley sunglassescanada goosemichael kors handbagsskechers outletmichael kors outlet clearanceugg outletray banstimberland shoesbirkenstock outlet storehermenspandora jewelry storekate spade outlet storereds jerseyshermes handbagsralph lauren sale clearance ukcanada goosekate spade outlet onlinejordan shoesray ban sunglasses outletcanada goose outletkate spade outlet onlinecity royals jerseysecco shoesralph lauren ukmoncler coatsunderarmour outletcheap jordansnike free 3.0timberland shoescheap nfl jerseys wholesaleadidas yeezy shoescoach outlet storemichael kors outlet clearanceray ban sunglasses discountugg canadamichael kors outlet onlinetiffany and co jewelrykate spade outlet onlinebirkenstock sandalscanada goose coatsnike air max 2019ralph lauren salelongchamp outletnike cortez classicralph lauren ukugg shoesadidas stan smithcheap oakley sunglassesnike outlet storelacoste polo shirtscoach outlet onlinechristian louboutin shoesfitflop ukpandora jewelrytimberland bootsadidas sneakersugg boots outletnike air max zerolebron james shoessalvatore ferragamo shoesmont blanc pensnike shoescoach outlet onlineair max shoesmulberry outlet ukyeezy shoeslouboutin shoescheap ray ban sunglassesray ban sunglasses outletasics outletmoncler outlet storeugg outlet onlinecheap air jordanstoms shoesnike air max 2018adidas outlet storeralph lauren outlet onlinepandora outletbirkenstock ukmulberry ukmichael kors outlet onlinecoach outlet storenew balance outlet storenfl jerseyscheap jordan shoescoach factory outlet onlinecoach outlet onlinecolumbia shoescanada goose parkauggs outletcoach factorty outlet onlinetoms outlet storenike air max 97canada gooseyeezy shoeskate spade outlet onlinecoach outlet onlinecheap jordan shoescheap air jordansair jordan shoesphilipp plein outletcoach outlet onlinesupra for salefitflop sandalsfitflops salecheap jordan shoesmichael kors outlet canadajimmy choo outletkate spade handbagstoms outlet onlineoakley sunglasses outletpandora charms sale clearancecheap oakley sunglassesugg bootsblue jays jerseysnike react shoescoach factorty outlet onlinenike free 5.0polo ralph lauren outletcoach factory outlet onlinelouboutin outletbirkenstock shoesmichael kors outlet onlinecoach factory outlet onlinepolo ralph lauren outletuggs outletlouis vuitton handbagsair max outletpolo outlet onlineralph laurennike shox shoesralph laurenlouis vuitton factory outletconverse all starcoach canadacoach outlet onlinechristian louboutin salemichael kors outlet storecheap jordanskate spade outletjimmy choo shoesair more moneycoach bagsoakley sunglasses wholesalemichael kors canadamichael kors outlet storekobe shoescoach factory outlet onlineecco outletlouboutin outletugg boots outletnike dunksray ban glassespandora jewelry outletcoach outlet onlinekate spade pursespandora charms salesupreme clothingadidas shoesangels jerseyscheap jordans for salesalvatore ferragamochristian louboutin shoesnike huarache shoessalvatore ferragamo outletcoach factorty outlet storelouis vuitton outletpandora charms sale clearancebrewers jerseysfitflops ukmichael kors outlet storecoach factory outlet onlinefitflop sandalsugg outlet storepandora jewelryralph lauren ukretro 11ugg bootsugg bootssupreme shirtsronaldo jerseysugg outlet storefitflops salemichael kors handbagsmulberry handbagsair max 95canada goose outletair max 90pandora charms salepandora charms salered bottomsugg outlet storeugg saleyeezy boost 350gucci outlet onlineysl handbagscoach outlet store onlinefitflops sale clearancelouis vuitton outlet storechristian louboutin shoescoach outlet onlinekate spade handbagssalvatore ferragamo outletadidas outlet onlineswarovski crystalcheap ray ban sunglassespandora charmsmichael kors outlet clearancenike outlettory burch outlet onlineferragamo shoeskate spade outlet onlinecanada gooserockies jerseyspandora canadapandora charms outletcoach factory outlet onlinenike air max 2018cheap jordansair maxprada outlet onlinecoach factorty outlet storecanada goosejordan shoescoach factory outletlouis vuitton outlet onlinekate spade outletpandora ringsair more uptempocoach factory outletkobe shoesadidas ultra boostadidas outlet storechristian louboutin shoesnike air prestocanada goose jacketslouis vuitton outlet onlineharden vol 1adidas outlet onlinechristian louboutin shoeschristian louboutin shoesnike air max 90athletics jerseyscoach factory outletmichael kors outlet storepandora sale clearanceburberry outletjordan shoes for salecoach outlet store onlinemoncler outlet storeadidas superstarsugg bootscanada goose jacketscoach factory outlet onlinekate spade outlet onlineburberry outlet storeugg boots saleadidas yeezy boost 350swarovski outletprada shoesastros jerseysbirkenstock outletpandora jewelryralph lauren outlet onlineair jordan retroyeezy boostcheap ray ban sunglassescanada goose coatspolo ralph lauren outletcoach outletnorth face outlet storecoach factory outlettiffany and co outletkate spade bagsnmd adidasred bottomcheap oakley sunglassessalomon outletcanada goose outlettwins jerseyslouis vuitton outletphilipp pleinpandora charms sale clearancecoach factory outlet onlinemlb jerseys wholesalemichael kors outlet storemoncler outlet onlinehermes bagstimberland outletmont blanc penmichael kors canadabirkenstock outlet storeuggs outletmlb jerseys cheapmoncler outlet onlinetiffany outletpirates jerseyssupreme ukcanada goose jacketsmichael korsmichael kors bagsbirkenstock outletnike outlet storenike air max 97kate spade handbagstimberland boots outletpolo ralph lauren outlet onlinegucci outlet storeralph lauren sale clearance ukecco outletugg bootscai123 08.23

yeezy op 23-08-2018 16:33
It is best to participate in a contest for one of the best blogs on the web. I will suggest this site!
moncler outlet op 23-08-2018 21:26
I抦 impressed, I have to say. Actually not often do I encounter a blog that抯 both educative and entertaining, and let me tell you, you may have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the problem is one thing that not sufficient individuals are talking intelligently about. I am very joyful that I stumbled throughout this in my seek for something referring to this.
pandora charms op 24-08-2018 12:41
An fascinating discussion is worth comment. I believe that you must write extra on this topic, it won't be a taboo topic however generally individuals are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers
lebron james shoes op 24-08-2018 23:37
I discovered your weblog website on google and check a few of your early posts. Continue to maintain up the very good operate. I simply further up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to studying more from you later on!?
vans shoes op 25-08-2018 15:00
It抯 hard to search out knowledgeable people on this matter, but you sound like you know what you抮e talking about! Thanks
yeezy boost 350 op 26-08-2018 04:21
I want to voice my gratitude for your generosity supporting individuals that should have guidance on this important subject matter. Your very own dedication to passing the solution all through had become quite functional and has without exception encouraged girls like me to reach their objectives. Your entire warm and helpful instruction entails a whole lot to me and even further to my mates. Thanks a lot; from all of us.
michael kors outlet op 26-08-2018 05:33
WONDERFUL Post.thanks for share..extra wait .. ?
nmd op 26-08-2018 10:56
I have to show thanks to you for rescuing me from such a problem. As a result of checking throughout the the web and coming across views which are not beneficial, I was thinking my life was well over. Living without the presence of solutions to the difficulties you've solved through this write-up is a serious case, and the ones which may have badly affected my entire career if I had not encountered your website. Your know-how and kindness in handling the whole lot was crucial. I'm not sure what I would've done if I hadn't come upon such a stuff like this. I can at this moment relish my future. Thanks a lot so much for this specialized and sensible guide. I won't think twice to refer your web sites to any individual who should receive care about this topic.
michael kors outlet op 26-08-2018 12:21
Spot on with this write-up, I truly assume this website needs way more consideration. I抣l in all probability be again to read rather more, thanks for that info.
curry 4 op 26-08-2018 23:15
Oh my goodness! a tremendous article dude. Thanks However I'm experiencing concern with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting an identical rss drawback? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx
vibram fivefingers op 27-08-2018 03:33
I discovered your blog web site on google and test a number of of your early posts. Continue to maintain up the superb operate. I just extra up your RSS feed to my MSN News Reader. In search of ahead to reading more from you in a while!?
harden shoes op 27-08-2018 15:54
I found your weblog web site on google and verify a number of of your early posts. Continue to keep up the superb operate. I just additional up your RSS feed to my MSN Information Reader. Searching for forward to studying more from you afterward!?
adidas yeezy op 27-08-2018 21:01
You made some first rate factors there. I appeared on the internet for the difficulty and found most people will associate with along with your website.
puma fenty op 28-08-2018 07:11
Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you However I'm experiencing situation with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting an identical rss problem? Anybody who knows kindly respond. Thnkx
jordan shoes op 28-08-2018 11:58
The subsequent time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I do know it was my choice to read, however I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you would repair if you happen to werent too busy looking for attention.
balenciaga sneakers op 28-08-2018 22:42
I'm typically to running a blog and i actually admire your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your site and preserve checking for brand new information.
christian louboutin op 29-08-2018 02:06
A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing a bit of analysis on this. And he in actual fact bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading extra on this topic. If doable, as you develop into experience, would you thoughts updating your blog with more details? It's extremely useful for me. Massive thumb up for this weblog post!
Pagina345
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld