de gevleugelde bode
Historie de gevleugelde bode

De vereniging bestaat al sinds 1930. Toen zijn er twee verenigingen bij elkaar gegaan, 1 in Streefkerk en 1 in Groot-Ammers. Het was een grote vereniging met leden uit Nieuwpoort, Langerak, Nieuw-lekkerland en langs de Graaf. Er waren veel leden maar de liefhebbers speelden maar met een stuk of 4 duiven. Er waren in die tijd in totaal een stuk of 10 vluchten. De vereniging werd in die tijd ook lid van de NBvZ.

Tijdens de oorlog die toen aanbrak moesten de duivenliefhebbers hun duiven opruimen. zodra de oorlog voorbij was in 1945 konden er weer duiven gehouden worden. Daardoor was er in 1946 al weer een vluchtprogramma van de NBvZ met maar liefst 16 vluchten. De verste afstand van de ouden duiven was ST Denis 345 km, voor de jonge duiven was dit Chimay 209km.

Toen der tijd had niet iedere liefhebber een klok zoals nu, nee dat ging heel anders. Er waren een paar klokken en als je duif er was moest je met het ringetje snel op de fiets of een stukkie rennen naar de dichtsbijzijnde klok. In die tijd was een goede conditie geen overbodige luxe. Dat gold ook voor het inmanden van de duiven. tegenwoordig worden ze netjes opgehaald maar toen moesten ze de duiven nog zelf wegbrengen. Ze gingnen met een bakfiets vol manden naar Alblasserdam. Bij de middelweg aangekomen moesten alle manden eerst uit de bak en één voor één over de brug daarna de fiets over de brug. Dat was een hele klus.

De uitslagen werden uitgerekend en opgeschreven, er was in die tijd nog geen computer. Op maandag werden de uitslagen opgehangen 1 in Streefkerk en 1 in Groot-Ammers. De liefhebbers waren het een beetje beu om iedere week in aparte gemeentes in te manden ze wilden meer een eenheid van de vereniging maken. Dus op zoek naar een geschikte locatie, die vonden zij in het onderhuis van een café van Jan Stuurman op Bergstoep. Daar is de vereniging tot 1958 gebleven. Vanaf die tijd hadden ze een eigen clubgebouw op bergstoep bij B den Toom.                                

De vereniging werd steeds professioneler, de vereniging kreeg een NATinkorfcentrum en ging ZLU spelen. Alles liep goed totdat het gebouw ging scheuren. Er moest uitgekeken worden naar een andere plaats. Die plek werd gevonden bij Leen de Vries aan de Bergstoep. De eerste paal werd geslagen door W Janse en de eerste steen werd gelegd door F Stout, twee oud leden. Het is een mooi gebouw geworden waar ook een ringleiding is aangelegd voor slechthorende.

                                        

Inmiddels bestaat de vereniging al ruim 80 jaar.

 

             

 

Reacties

Pagina234
yeezy boost 350 v2 op 22-05-2018 01:04
I'm just writing to make you be aware of of the beneficial encounter my wife's daughter found going through yuor web blog. She noticed a wide variety of things, including how it is like to possess a great giving character to have other people without problems know precisely specified problematic subject matter. You really exceeded my expected results. Thanks for producing the useful, safe, edifying and in addition fun tips about this topic to Gloria.
asics kayno op 22-05-2018 02:16
I enjoy you because of your entire labor on this website. Debby loves getting into internet research and it is easy to understand why. All of us hear all regarding the lively manner you provide very important strategies through the blog and in addition attract response from some other people on the concept then our own daughter has always been starting to learn a great deal. Enjoy the rest of the new year. You're the one performing a really good job.
links of london sale op 22-05-2018 04:39
I'm also writing to let you understand of the nice encounter my friend's girl developed checking yuor web blog. She picked up a lot of issues, with the inclusion of what it's like to possess an incredible teaching style to let the mediocre ones smoothly know certain complicated subject areas. You actually surpassed our own expectations. Thanks for distributing those necessary, dependable, explanatory and as well as easy tips on this topic to Evelyn.
balenciaga sneakers op 22-05-2018 07:33
My spouse and i ended up being delighted Ervin could conclude his studies through the ideas he made when using the web page. It's not at all simplistic to just possibly be releasing ideas that many people today might have been trying to sell. Therefore we remember we have the blog owner to be grateful to for this. The main explanations you made, the easy web site navigation, the relationships you help engender - it's many amazing, and it is making our son and the family imagine that that idea is cool, and that's tremendously fundamental. Thanks for everything!
nike air max op 22-05-2018 11:01
Thanks for your whole effort on this blog. Gloria really likes managing investigations and it is obvious why. We all notice all about the powerful means you deliver good tips and hints by means of the blog and as well as welcome participation from visitors on that concern while our own daughter is truly understanding a lot. Have fun with the rest of the year. You are conducting a useful job.
Pagina234
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld